Veli-Matti Nurmisesta Protaconin uusi toimitusjohtaja – yhtiö vahvistaa osaamistaan teollisuuden digitalisaation palveluissa

16.5.2018 Uutiset


Protacon saa uuden toimitusjohtajan, kun Veli-Matti Nurminen aloittaa yhtiön johdossa 1.6.2018 alkaen. Protaconin perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Timo Akselin jatkaa yhtiön hallituksessa.

Teollisuuden digitalisaation palveluihin vahvasti panostava Protacon on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Veli-Matti Nurmisen. Nurmisella on pitkä kokemus IT- ja ohjelmistopalveluyritysten johtotehtävistä: hän toimii parhaillaan Cybercom Finlandin toimitusjohtajana ja on aiemmin toiminut johtotehtävissä Cybercomin lisäksi muun muassa Tiedolla.

”Saamme Veli-Matista erittäin kokeneen johtajan, jolla on vahva kasvu-, kansainvälistymis- ja IT-tausta. Veli-Matti on johtanut menestyksekkäästi asiantuntijaorganisaatioita ja on vahvasti mukana asiakasrajapinnassa”, Timo Akselin sanoo.

”On hienoa saada Veli-Matin kaltainen osaaja viemään Protaconin kasvua eteenpäin. Timo Akselin on tehnyt hienon työn Protaconin johdossa ja vienyt yhtiön uuden kasvuvaiheen alkuun, ja hän jatkaa apuna yhtiön kasvustrategian toteuttamisessa. Haluan kiittää Timoa tähänastisesta työstä ja toivottaa Veli-Matin tervetulleeksi yhtiöön”, kommentoi Protaconin hallituksen puheenjohtaja Juha Tukiainen.

Voimakasta kasvua yrityskaupoilla

Protacon on kasvanut viime aikoina useilla yrityskaupoilla. Alkuvuonna 2018 yhtiö on tehnyt neljä merkittävää yritysostoa ja liiketoimintakauppaa: Descal Engineering, Netwell, Inray ja Vision Systems.

Kauppojen myötä Protacon on vahvistanut osaamistaan teollisuuden asiantuntijapalveluissa ja järjestelmätoimituksissa, ohjelmistoissa, viestinnän ja johtamisen digitalisaation palveluissa, konenäön ratkaisuissa sekä reaaliaikaisissa mittausjärjestelmissä.

”Esimerkiksi Inrayn myötä voimme tuoda merkittäviä säästöjä voima- ja lämpölaitoksille, kun ne saavat käyttöönsä täysin automatisoidun, reaaliaikaista tietoa tarjoavan ratkaisun polttoaineen mittaukseen ja analysointiin. Asiakkaat säästävät, kun he voivat maksaa vain todellisesta polttoaineesta. Tällä teknologialla on monia muitakin sovelluskohteita”, Timo Akselin kuvailee esimerkkiä viimeaikaisesta yrityskaupasta.

”Vauhdikkaalle kasvulle on tiedossa jatkoa teollisuuden automaation kehittyessä. Keskitymme jatkossakin vahvuuteemme, eli tuomaan asiakkaillemme uusia ratkaisuja yhdistämällä digitalisaation mahdollisuudet ja vahvan teknologisen osaamisen. Olen iloinen päästessäni viemään tätä kehitystä eteenpäin Protaconin toimitusjohtajana”, Veli-Matti Nurminen sanoo.

Lisätietoja

Juha Tukiainen
Hallituksen puheenjohtaja, Protacon Group Oy
+358400 791 679
juha.tukiainen@mb.fi

Timo Akselin
Hallituksen jäsen (Toimitusjohtaja 31.5.2018 asti) , Protacon Group Oy
+358500 636 203
timo.akselin@protacon.com

Veli-Matti Nurminen
Toimitusjohtaja, Protacon Group Oy (1.6.2018 alkaen)
+35850 385 9911
veli-matti.nurminen@protacon.com


Protacon, vuonna 1990 perustettu suomalainen teknologiayritys tarjoaa palveluita prosessi- ja laitossuunnitteluun, on teollisuuden integraattori, tuotekehityksen teknologiakumppani sekä digitaalisen palveluliiketoiminnan erikoisosaaja. Protaconilla työskentelee noin 350 henkeä ja konsernin liikevaihto on yli 30 miljoona euroa. Protaconin asiakkaita ovat mm. Andritz, Bellmer, Cargotec, Chenming, Fortum, Evondos, Kone Elevators, Nokian Renkaat, Metso, Raute, SCG Packaging, Stora Enso, Sjöfartsverket, UPM, Valtra, Visma ja Wärtsilä. Protaconin pääomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot.