Tuomas Maukosen pelaajakortin etukansi

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Tuomas Maukonen, ICT-alan ammattilainen, jolla on hyvä kokemus PK-yritysten ICT-ulkoistuksista. Työskentelin 12 vuotta yksityisyrittäjänä alalla. Protaconilla aloitin toukokuussa 2017, koska halusin päästä keskittymään aikaisempaa kapeampaan vastuualueeseen ja työskentelemään asiantuntijoista koostuvassa tiimissä.

Mitä teit aiemmin omassa yrityksessäsi?

Yrittäjänä hoidin noin 20 PK-yrityksen ICT-asiat käyttötuesta johdon konsultointiin, ja CNC-tiedonsiirrosta pilvipalveluihin. Toimin asiakkaiden tukihenkilönä yleisesti tietokoneasioissa, kuten ohjelmistojen käyttöön liittyvissä pulmissa. Johdon konsultointi sisälsi esimerkiksi seuraavien vuosien budjetointia ja kehityssuunnitelmien tekemistä.

Miten päädyit nykyisiin ICT Project Manager -työtehtäviisi?

Keväällä sovimme Protaconin kanssa yrityskaupoista ja samalla siirryin Protaconin työntekijäksi. Tämä oli win-win-tilanne kaikille – asiakkaani pääsivät hyötymään ison yrityksen resursseista, Protacon sai uusia tyytyväisiä asiakkaita ja itse pääsin erikoistumaan. Tällä hetkellä keskityn vanhojen asiakkaiden hoitamiseen ja yritysten väliseen integraatioon. Etuna isompaan yritykseen vaihdossa on se, että täällä on paljon kivoja työkavereita ja mahdollisuus edetä tai siirtyä työtehtävistä toisiin, työpaikkaa vaihtamatta.

Miten palaudut työstäsi?

Vapaa-aika kuluu pääasiassa kuusihenkisen perheen parissa kotioloissa ja pihalla puuhaillessa. Tykkäämme käydä veneilemässä ja retkeilemässä luonnossa. Silloin kun on enemmän aikaa, käyn ystävien kanssa moottoripyöräajelulla tai pidemmällä reissulla.

Tuomas Maukosen pelaajakortin takakansi