Timo Liukko

Kuka on Timo Liukko?

Olen 48-vuotias jyväskyläläistynyt kuopiolainen. Tykkään monipuolisesti kuntoilusta sekä ruoanlaitosta ja seuraan innokkaasti kevyempiä tiedejulkaisuja, kuten Tiede-lehteä. Protaconilla toimin erityisasiantuntijana, mutta epäviralliselta titteliltäni olen kuulemma vapaa radikaali.

Miten päädyit nykyisiin tehtäviisi?

Alun perin tulin Jyväskylään opiskelemaan matematiikkaa. Totesin sen kuitenkin olevan liian teoreettista hommaa, joten vaihdoin saman tiedekunnan sisällä IT-puolelle. Olen tällä alalla siis vähän sattumalta. Opiskeluaikoina perustettiin sitten kavereiden kanssa firma, koska jostain piti saada töitä. Siihen aikaan IT-alalle oli vaikea työllistyä. Nykyään ko. firman nimi on Protacon Solutions Oy.

Mitä tyypillinen työpäiväsi sisältää?

Työt ovat yleensä projektiluontoisia ja teen paljon itsenäistä työtä, mutta joskus olen myös osa tiimiä. Tehtäväni voi olla esim. huolehtia, että sulautettu järjestelmä pystyy kommunikoimaan mittalaitteen kanssa. Vanhojen järjestelmien ylläpidossa tulee myös yllättäviä tarpeita, kuten raporttien korjausta ja datan kaivamista ValueFramesta tai kirjanpidosta. Haasteellisten ongelmien ratkaisusta tulee aina hyvä fiilis.

Mikä on parasta työssäsi ja mikä Protaconilla?

Protaconilla arvostan sitä, että näkövammaani ei ole koskaan suhtauduttu rajoitteena. Olen saanut järjestää työvälineeni ja tapani tehdä töitä juuri itselleni sopiviksi. Moni työkaveri ei varmasti edes muista, että minulla on näkövamma! Saan myös paljon vaikuttaa siihen, mitä teen ja miten teen. Itse uskon ja väitän, että täällä kykenee etenemään urallaan siihen suuntaan, mihin itse haluaa.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Ehdottomasti urheilemalla! Tykkään erityisesti juosta, uida ja pyöräillä. Töitä en vie nykyään enää kotiin, vaan pyrin tekemään muita asioita.