Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Simo, koulutukseltani automaatiotekniikan insinööri (AMK). Olen työskennellyt Protaconilla vuodesta 2012. Kun tulin taloon, aloitin nuorempana suunnittelijana Jyväskylässä, mutta nykyisin toimin suunnittelijana ja projektipäällikkönä Tampereen toimipisteessä.

Mitä Design Engineer tekee Protaconilla?

Design Engineerin työ on projektikohtaista PLC-suunnittelua. Tarkoituksena on tuottaa sähkösuunnittelun kanssa kokonaisuus, jolla ohjataan asiakkaan prosessia esim. säädetään ilmastointia automaattisesti lämpötilan mukaan. Töitä on tehty asiakkaille niin paperiteollisuuteen, laivateollisuuteen kuin rakennusautomaatioonkin. Projektipäällikkyys on tuonut kokonaisvetovastuuta projekteissa. Vastuullani on määritellä jokaiselle omat tehtävät, valvoa mm. sähkö- ja mekaniikkasuunnittelijoiden töiden etenemistä ja seurata, että työt tulee tehtyä annetun ajan puitteissa.

Miten päädyit nykyisiin työtehtäviisi?

Olin valmistumassa keväällä 2012 ja Protaconilla oli samaan aikaan haku päällä Jyväskylään automaatioinsinööreille, johon toimenkuvaan päätin hakea. Hakuprosessin välivaiheissa testattiin loogista päättelykykyä, matemaattista ajattelua ja pseudokielisen koodin ohjelmointitaitoa. Pääsin Protaconille sisään ja aloitin ensimmäisessä projektissani, Jäänmurtaja Urhon sähkökäyttöjen modernisoinnissa. Protaconilla olen eniten pitänyt työn vaihtelevuudesta: Projektit ovat kestoltaan 1 kk – 1 vuoden väliltä.

Miten palaudut työstäsi?

Palaudun työstäni ottamalla rennosti sohvalla ja katsomalla televisiota. Pyrin pitämään työn ja vapaa-ajan erillään, töissä keskitytään täysillä töihin ja vapaa-ajalla perhe-elämään. Matkustan työni puolesta paljon ulkomailla, joissa käyttöönotot yleensä tehdään, mutta pidän silti vapaa-ajallakin matkustamisesta. Liikunnan osalta tykkään käydä välillä juoksemassa ja aika ajoittain salilla nostelemassa painoja.