Pekka Savolaisen pelaajakortin etukansi

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Pekka, mutta yleensä minua kutsutaan Pekeksi. Protaconilla toimin teknologiakoordinaattorin tehtävissä. Valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta elektroniikan insinööriksi vuonna 2010.

Millainen on Peken normipäivä?

Osallistun samanaikaisesti useisiin eri projekteihin ja näin pystyn pitämään huolen, että samoja asioita ei tarvitse tehdä kahta kertaa. Asiakkaan näkökulmasta päätavoite on tuottaa huomenna parempaa ja nopeammin. Päämäärä on päästä oikeisiin ratkaisuihin vetämäni arkkitehtitiimin avulla ja löytää sieltä osaaminen kiperimpiin kysymyksiin. Tyypillinen työpäiväni sisältää esimerkiksi suunnittelupalavereja, käytäväkeskusteluja projektien ja teknologioiden kehittämisestä sekä prototyyppien ohjelmointia. Ylläpitääkseni ammattitaitoani ja pysyäkseni “kärryillä”, käytän ohjelmointiin ainakin puolet työajastani.

Miten päädyit nykyisiin tehtäviisi?

Insinööriksi valmistumisen jälkeen jatkoin opiskelua Jyväskylän yliopistolla tietotekniikan laitoksella. Puolen vuoden opintojen jälkeen tulin Protaconille työharjoitteluun ja sille tielle jäin. Aluksi olin osa asiakaskohtaisen ratkaisun ohjelmistokehitystiimiä, kunnes siirryin nykyisiin tehtäviini teknologiakoordinaattoriksi vuoden 2016 lopussa.

Miten palaudut työstäsi?

Vapaa-ajallani teen paljon samoja asioita kuin töissä. Tykkään kaikenlaisesta teknologiaan liittyvästä. Viihdyn koneiden parissa ja olen rakentanut esimerkiksi CNC-jyrsimen. Teknologian vastapainona käyn kuntosalilla sekä juoksen ja pyöräilen. Maanantaisin pelaan sählyä työkavereiden kanssa Protaconin sählyvuorolla.

Tuomas Maukosen pelaajakortin takakansi