Kerro lyhyesti itsestäsi

Nimeni on Pavel ja olen kotoisin Tšekeistä. Olen asunut Suomessa vuodesta 2001, jolloin aloin opiskella tieto- ja viestintätekniikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK). Opiskeluaikana aloin työskennellä konenäköprojektissa Fotocomp Ltd:ssä, josta tuli osa Protaconia vuonna 2013.

Mitä System Speacialist tekee Protaconilla?

Minun tapauksessani melko monia asioita: ohjelmistojen suunnittelu, koodaus, tietokantasuunnittelu ja ohjelmoitavan logiikan ohjelmointi. Teen myös asennuksia asiakkaille ja työskentelen konenäön parissa, jossa suunnittelen kuva-analysoinnin algoritmeja. Mielestäni yksi mielenkiintoisimmista projekteistani oli betonitehdasprojekti, jossa toteutimme 3D-konenäköjärjestelmän automaattiseen aihiovaluun ja lopputuotteiden laadun varmistamiseen.

Mistä pidän työssäni?

Parasta työssäni on se, että saan työskennellä useiden eri teknologioiden ja laitteiden parissa sekä tietysti upea henkilöstö. Jokainen projekti on omanlaisensa ja opin tuntemaan eri teollisuusalojen useita erilaisia teknologioita. Pidän ongelmanratkaisusta ja uusien algoritmien luonnista – työni tuntuu enemmän harrastukselta kuin työltä.

Mitä teen vapaa-aikanani?

Vapaa-aikanani vaellan, kuvaan luontoa, puuhailen elektroniikan parissa ja vietän aikaa perheeni kanssa. Yksi suosikkiharrastuksistani on droonien rakentaminen. Käytän niitä valokuvaukseen ja videoiden kuvaukseen. Rakennan myös pieniä elektronisia kodinkoneita. Rakensin esimerkiksi kosteutta ja lämpötilaa mittaavan ja lämmitystä säätelevän järjestelmän.

pavel-taka