Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Kalle Ahola, automaatiotekniikan insinööri Jyväskylän teknillisestä oppilaitoksesta. Olen työskennellyt Protaconilla vuodesta 1997 mittaus- ja informaatiojärjestelmien parissa. Nykyisin vastaan MIS-liiketoimintamme teknologioista, jonka lisäksi osallistun monipuolisesti myynti- ja markkinointityöhön, tarjouslaskentaan ja monesti myös projektien johtoon sekä toteutukseen.

Miten päädyit Protaconille?

Kevättalvesta 1997 Jyväskylän Tekun automaatiolabrassa opettaja kysyi, oletko koskaan kuullut firmasta nimeltä Protacon? Enpä ollut, mihin opettaja totesi ”Saatat vielä joskus kuulla”. Muutaman päivän päästä soi puhelin ja päädyin työhaastattelun jälkeen Protaconille, tekemään UPM:n Kaukaan tehtaan PK2-rullaimen kunnonvalvontajärjestelmää insinöörityönäni.

Mikä työssä innostaa?

Pian 20 vuotta olen saanut työskennellä suomalaisen teollisuuden teknologioiden parissa. Monet projektimme liittyvät asiakkaiden tuotekehityshankkeisiin, joista on jalostunut teollisuuden huipputuotteita. Jokainen projekti ja haaste ovat erilaisia, mikä pitää motivaation korkealla, kun aina voi oppia uutta. Jatkuva ajan hermolla pysyminen vaatii osaamisen ylläpitämistä sekä tutustumista uusiin teknologioihin ja sovelluksiin. On mukavaa olla Protaconin kasvussa mukana ja nähdä, miten pienet taantumat eivät hyvää organisaatiota juuri hetkauta.

Miten palaudut työstäsi?

Vapaa-aikaa vietän perheen kanssa ja kun aikaa jää, harrastan puulaakikiekkoa sekä muuta liikuntaa. Myös pienet remontti- ja askarteluhommat tuovat vaihtelua arkeen. Kesäisin harrastan kilpa- ja matkapurjehdusta sekä Päijänteellä että merellä.