Janne Venäläinen

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Janne, automaatio- ja systeemitekniikan diplomi-insinööri. Protaconilla työskentelen ohjelmistokehittäjänä automaatioprojektien parissa. Valmistuin vuonna 2016 Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta, jossa erikoistuin mekatroniikkaan.

Mitä automaatiopuolen ohjelmistokehittäjä tekee Protaconilla?

Noin puolet ajastani menee olemassa olevien järjestelmien ylläpito- ja kehitystyöhön, joihin liittyy paljon myös asiakkaan tiloissa suoritettavia selvityksiä ja käyttöönottoja. Eniten minua on työllistänyt asiakasprojekteina toimitetut automaattiset mittaussysteemit, kuten tuotannon testauslaitteistot. Laitteistoilla varmistetaan asiakkaan tuotteen laatu ja kasvatetaan tuotannon tehokkuutta jo tuotannon alkumetreillä.

Miten päädyit nykyisiin Software developer -tehtäviisi?

Opiskeluaikana olin tutkimusassistenttina Aalto-yliopiston mikro- ja nanorobotiikan tutkimusryhmässä. Sieltä saatu kokemus automaattisten mittausjärjestelmien kehittämisestä ja laiteläheistä ohjelmointia sisältäneet opintoni, tekivät Protaconille tulon luontevaksi. Parasta työssäni on päästä toteuttamaan mielenkiintoisia ja vaihtelevia projekteja. Ei tarvitse pelätä, että aika kävisi tylsäksi. Protaconilla viihdyn myös siksi, että täällä ollaan valmiita panostamaan urakehitykseen kouluttamisen sekä vastuun lisäämisen kautta.

Miten palaudut työstäsi?

Olen aina nauttinut urheilusta, joka on myös loistavaa vastapainoa näyttöpäätetyölle. Pelaan harrastusmielessä sählyä, tennistä ja käyn salilla. Tietysti myös tyttöystävän, perheen ja kavereiden kanssa vietetty aika auttaa jaksamaan työssä.

janne venäläinen