Hekku

Kerro lyhyesti itsestäsi

Olen Heikki-Jussi, työporukassa kutsuvat Hekuksi. Toimin full-stack developerina, osana asiakkaan tiimiä. Valmistuin 2015 tietotekniikasta filosofian maisteriksi Jyväskylässä, missä tein opiskelujen ohella myös töitä. 2016 olin vuoden ajan perustamassa Protaconin Kuopion toimipistettä.

Mitä Software Developer tekee Protaconilla?

Software Developer muuttaa kahvin koodiksi. Suunnittelen ja toteutan ohjelmistoja asiakkaiden vaihtelevien vaatimuksien ja toivomuksien mukaisesti. Pyrin ratkaisemaan asiakkaiden tietoisia ja tiedostamattomia ongelmia. Ohjelmistokehityksessä sovellamme ketteriä menetelmiä, joilla pystymme vastaamaan nopeastikin muuttuviin vaatimuksiin. Normaali päiväni koostuu C#, JavaScript tai SQL-ohjelmoinnista, viikoittaisista asiakaspalavereista ja työkavereiden kanssa teknisten haasteiden ratkaisemisista.

Miten päädyit nykyisiin työtehtäviisi?

Jo opiskeluiden aikana aloitin sivutoimisena opettamaan Jyväskylän yliopistossa alkeis- ja peliohjelmointia. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, kun pääsin vuonna 2012 työharjoitteluun Protaconille testauspainoitteiseksi ohjelmoijaksi. Lopun opiskeluajasta tein osa-aikaisena töitä Protaconille ja valmistumisen jälkeen jatkoin töitä täyspäiväisesti. Työssäni vastaan laaja-alaisesti tuotteen suunnittelusta, ohjelmoimisesta ja osittain myös testauksesta sekä ylläpidosta.

Miten palaudut työstäsi?

Vapaa-ajalla tykkään koodata harrasteprojektejani, koska pääsen soveltamaan opittuja asioita sekä opettelemaan uutta. Pelailen myös videopelejä, kuten Open Transport Tycoon Deluxea, jossa rakennetaan logistiikkaratkaisuja. Sen rauhallinen tahti sekä monimutkaisten ongelmien ratkonta on koukuttavaa. Tietokoneen parissa puuhastelun lisäksi käyn frisbeegolfaamassa ja pyrin pitämään itseni kunnossa vaihtelevalla liikunnalla.

Hekku taka

Kiinnostuitko Software Developerin työstä? Katso avoimet paikkamme tai verkostoidu kanssamme!

Rekrytointi-sivulle

Lue lisää muista uratarinoista