Automaatio-osaamista vaativiin tarpeisiin

Protaconin laaja-alainen ja syvällinen automaatio-osaaminen perustuu pitkään kokemukseen. Tulemme mukaan projektiin usein jo ideointivaiheessa ja tuomme suunnitteluun uusia näkökulmia. Tarjoamme aina asiakkaan raameihin istuvia, joustavia ratkaisuja. Autamme asiakasta valitsemaan tarpeeseen parhaiten soveltuvan järjestelmän ja hyödyntämään sen kaikki saatavilla olevat ominaisuudet.

Tarjoamme automaation ja sähköistyksen modernisointeja useille eri toimialueille, kuten esimerkiksi paperitehtaiden jälkikäsittelyn koneisiin ja järjestelmiin.

Asiantuntijoillamme on vahva käytännön kokemus kansainvälistä projekteista sekä suorana konsultointivientinä että kotimaisten vientiyhtiöiden partnerina. Protaconilla työskentelee yli 60 henkilöä automaatiosuunnittelun parissa, joten meillä on kapasiteettia isompiinkin projektikokonaisuuksiin. Olemme toteuttaneet satoja/tuhansia automaatioprojekteja muun muassa puunjalostus-, metalli- ja meriteollisuuden asiakkaille.

Järjestelmäosaaminen

 • Siemens S5-, S7- ja PCS7-järjestelmät
 • Damatic XD/XDi valmetDNA
 • Beckhoff ja TwinCAT 3
 • ABB AC450, 800xA ja Compact HMI 800
 • Allen-Bradleyn PLC-2, PLC-5, SLC 500 ja ControlLogix
 • National Instruments
 • Honeywellin Alcont I, TP Alcont ja Experion PKS
 • HIMA
 • Wonderware InTouch
 • Wonderware InduSoft Web Studio
 • PC-automaatio

Meillä on vahvaa osaamista myös Delta-V-, Mitshubishi-, Yokogawa-, Exomatic-, Omron-, Telemecanique- ja Unitronic-järjestelmistä sekä useimpien toimittajien operointipaneeleista. Hallitsemme myös monia erikoisohjelmistoja, kuten CoDeSysin.

Sähkökäytöt

Osaamisemme perusta on kattava sähköistyksen ja automaation tuntemus. Palvelujamme tukevat laajasti soveltuvat järjestelmä- ja laitteistoriippumattomat ratkaisut.

Sähkökäyttöjen liiketoimialamme sisältää sekä yksittäiset säädettävät käytöt että linjakäyttöratkaisut kattaen AC- ja DC-käytöt ja sähköntuotannon ohjausjärjestelmät. Referenssimme kattavat toimitettuja käyttöratkaisuja pienjännite- ja keskijännitealueille, servokäytöistä aina megawattien käyttöpisteisiin saakka.

Laaja prosessi- ja teknologiaosaamisemme mahdollistaa luotettavan mitoituksen, suunnittelun ja käyttöönotot eri toimittajien laitteilla (Siemens, ABB, Vacon jne.) sisältäen tarvittavan sähköistyksen ja instrumentoinnin.

Sähkö- ja linjakäyttöratkaisujen automaatio integroidaan tarvittaessa asiakaslähtöisesti muuhun automaatioon tai koneohjausjärjestelmiin. Integroitu ja nykyaikainen ohjaus varmistaa luotettavuuden ja mahdollistaa tarvittaessa tuotannon kapasiteetin lisäämisen.

Tavoitteenamme on, että asiakas saa asiantuntevaa teknologiapalvelua sekä kustannustehokkaasti halutessaan yhdeltä luukulta koko toimituksen tai modernisoinnin sisältäen kaikki projektissa tarvittavat osa-alueet.

Vahvoja osaamisalueitamme

AC ja DC – yksittäiskäytöt ja linjakäytöt

Meillä on laaja kokemus AC- ja DC-käyttöjen sekä käyttöjenohjausten mitoituksista, toteutuksista ja toimituksista, esimerkiksi:

Modernisointiprojekteihin meillä on tarjota ratkaisut mm. AC-käyttöjen ja syklokonverttereiden uusintaan, DC-käyttöjen digitalisointiin sekä Ward-Leonard-käyttöjen uusintaan. Toimitus sovitaan projektikohtaisesti, joko olemassa oleviin kojeistoihin tai kokonaan uusilla kojeistoilla.

Sähköntuotannon automaatio ja generaattoreiden jännitteensäätäjät

Protaconin ratkaisut sähköntuotannon ohjaukseen kattavat generaattorien ja verkon suojaukset sekä tarvittavat ohjausjärjestelmät joko erillisillä releillä toteutettuna tai automaatiojärjestelmään integroituina sovelluksina. Ratkaisumme sisältävät aina sähköverkon suojaukseen ja ohjaukseen tarvittavat toiminnot luotettavasti suunniteltuina, testattuina ja käyttöönotettuina.

AC- ja DC-generaattoreiden jännitteensäätöön meillä on tarjota eri laitetoimittajien ratkaisuja, sisältäen tarvittaessa kahdennetun ohjauksen, tehoyksiköt ja suojausratkaisut. Suuremmille virta-alueille (30A–3000A) on käytettävissä Protaconin oma ProMag-jännitteensäätäjäkonsepti.

Muut laitetoimitukset ja huoltopalvelut

Kokonaisprojektiin on mahdollista sisällyttää myös tarvittavat komponentit, kuten moottorit ja generaattorit sekä muuntajat ja kojeistot. Projekteihin voidaan sisällyttää kaikki tarvittavat palvelut, aina mitoituksista asennuksiin ja käyttöönottoon.

Tarvittaessa projektiin voidaan sisällyttää myös perusteellinen generaattorien ja moottorien huolto.

Partnereitamme

logo siemens solution partner logo_beckhoff logo_abb logo_danfoss  logo_national_instruments logo wonderware

Kysy lisää

Markku Toiviainen
markku.toiviainen@protacon.com
+358 10 347 2674

Lataa esiteOulun satamanosturin modernisointi