Selluteollisuus

Protaconin selluteollisuuden tietotaito liittyy erityisesti sellutehtaan ja sen ympäristöprosessien säätö- ja ohjaustoimintoihin, joiden tekemisessä Protaconilla on pitkä historia.

Esimerkkejä osaamisestamme

  • Useissa projekteissa olemme toimineen konsulttina laitetoimittajan ja loppuasiakkaan välillä, varmistaen sujuvan projektin läpiviennin ja käyttöönoton.
  • Kuorimolle automaatiojärjestelmän vaihdon yhteydessä, olemme tehneet uudet sovellusohjelmat ja käyttöönottaneet kuorimolaitoksen. Suunnittelimme uudelle kuorimolaitokselle piirikohtaiset toimintakuvaukset.
  • Kuitulinjoille olemme tehneet useita tehostus- ja parannusprojekteja. Lisäsimme kuitulinjan turvallisuutta mm. hakesiiloon liittyvillä sovellusohjelmamuutoksilla. Keittimen ajettavuutta paransimme kehittyneemmillä säätöratkaisuilla.
  • Sellunkuivauskoneille olemme tehneet sovellusohjelmointia ja piirikohtaisia toimintakuvauksia massan pumppaukseen ja lajiteluun, kuivauskoneen kone- ja prosessiohjauksiin kuivauskoneen märästä päästä kuivaan päähän saakka.
  • Sellutehtaan kemikaalien talteenotto: useita projekteja, joissa Protaconin käsialaa ovat olleet ohjelmistot haihduttamolle, kaustistamolle, meesauunille, mäntyöljylaitokselle ja soodakattilalle. Kokonaisuudessaan talteenotto on vahvaa osaamisaluettamme.
  • Uutta, selluteollisuuden teknologiaa edustavaa prosessia: olemme toteuttaneet ja käyttöönottaneet mm. kuoren kaasutuslaitoksen, joka korvaa fossiiliset polttoaineet sellutehtaan tuotannossa.
  • Selluteollisuuden jätevesien käsittely on vahvaa osaamisaluettamme. Teemme sovellussuunnittelua sekä kemiallisille että biologisille jätevesilaitoksille.

Asiakkaitamme

logo_andritz logo_metsa_group logo_upm valmet_logo

Kysy lisää

Olli Ruosaari
olli.ruosaari@protacon.com
+358 40 837 5101

Kimmo Kerttula (Descal)
kimmo.kerttula@protacon.com
+358 40 730 9630

Ota yhteyttä