Opas materiaalin vastaanottotoimintojen tehostamiseen

6 vinkkiä, joilla voit tehostaa materiaalin vastaanottotoimintoja kiertotalous- ja energialiiketoiminnassa

Energia- ja kiertotaloudessa materiaalivirtojen tehokas hallinta on merkittävä osa liiketoimintaa. Kriittinen piste toimitusketjussa on materiaalien vastaanotto laitokselle. Tehottomasti hoidettu materiaalin vastaanotto syö suoraan kannattavuutta ja vaikuttaa yrityksen tulokseen. 

Tässä oppaassa kerromme, mitkä ovat kiertotalous- ja energiayhtiöiden materiaalin vastaanottotoiminnoissa esiintyvät tyypilliset haasteet sekä miten materiaalin vastaanottoa voidaan tehostaa älykkäiden toimintojen avulla.

Oppaassa vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin: 

  • Mitkä ovat tyypillisimmät tehokkuutta syövät haasteet materiaalin vastaanotossa?
  • Miten voit tehostaa materiaalin vastaanottotoimintoja?
  • Miksi yrityksen kannattaa hallita koko toimitusketju yhdellä järjestelmäratkaisulla?

Lataa opas täyttämällä oheinen lomake. Opas on täysin maksuton eikä sen lataaminen sido sinua mihinkään.

Lataa opas:

Energia- ja kiertotaloudessa materiaalivirtoja halutaan seurata tarkasti, sillä koko yrityksen toiminta perustuu niiden kannattavaan hallintaan.  Toimitusketjun eri vaiheet, kuten materiaalin vastaanotto, ovat kriittisessä roolissa. Siinä todennetaan virallisesti, mitä toimittajalla on mukana ja määritetään, kuka maksaa materiaalista, kenelle ja kuinka paljon. 

Materiaalin vastaanottoon liittyviä vaiheita ovat mm. kuorman kirjaaminen järjestelmään, sisällön todentaminen ja laadun tarkastaminen sekä kuorman purkaminen varastoon. Kaikissa näissä vaiheissa voidaan hyödyntää älykkäitä toimintoja, jotka parantavat tehokkuutta ja kannattavuutta.