”Apua on saatu tiukkoihinkin paikkoihin”

”Yhteistyömme Protaconin kanssa alkoi 2000-luvun alkupuolella. Ensimmäinen projekti on jäänyt hyvin mieleen. Raute toimitti silloin Ukrainaan pinnoituslinjan ja Protacon vastasi sen ohjelmoinnista ja käyttöönotosta. Koeajot tehtiin siihen aikaan täällä Suomessa (Jyväskylässä), mutta Protaconilta tuli henkilöitä myös paikan päälle Ukrainaan käyttöönottoa hoitamaan.

Tilaamme Protaconilta pääasiassa ohjelmistosuunnittelua ja käyttöönottoa. Yhteisiä projekteja on joka vuosi ympäri maailman. Heiltä on aina löytynyt asiantuntemusta ja resursseja tarpeisiimme. Luottamus Protaconin osaamiseen on korkea ja hazardeja ei tarvitse pelätä.

Olemme huomanneet, että Protaconilta löytyy myös aito tahtotila löytää ratkaisu ongelmatilanteisiimme. Liittyipä se sitten osaamiseen tai henkilöresursseihin. Joskus apua on saatu todella tiukkoihinkin paikkoihin. Mieleen tulee yksi viimeaikainen tapaus Venäjältä.

Asiakkaamme linjan käyttöönotto lähestyi ja aikataulu sakkovaatimuksineen oli tiukka. Yllättäen erään toisen alihankkijan työntekijä siirtyi pois työmaalta ja jäimme siltä osin tyhjän päälle. Protaconilta järjestettiin nopealla aikataululla (vieläpä) venäjänkielen taitoinen kaveri paikalle. Lyhyellä briifauksella hän pääsi hommaan käsiksi ja projekti saatiin onnistuneesti maaliin. Saimme asiakkaaltamme kehuja myös siitä, että hän pystyi kouluttamaan paikalliset henkilöt linjan käyttöön heidän omalla äidinkielellään.

Toinen tapaus oli Chilessä, jonne saimme vaneritehtaan tuotantolinjan käyttöönottoprojektiin korvaamattoman avun. Protaconin erityisosaaminen uudessa langattomassa teknologiassa ratkaisi ongelmallisen tilanteen ja linja saatiin käyntiin. Tulemme käyttämään Protaconia varmasti jatkossakin, sillä olemme olleet tyytyväisiä Protaconin osaamiseen ja työskentelytapaan. Ihmiset ovat hyvin hihnalla asioista ja työt hoidetaan tehokkaasti, olipa projekti sitten missä päin maailmaa tahansa.”

Yhteisiä projekteja on joka vuosi ympäri maailman. Luottamus Protaconin osaamiseen on korkea ja hazardeja ei tarvitse pelätä.

Mauri Lehtonen, Manager, Electrical Engineering,
Raute Oyj

logo_raute

Lue lisää

Valmet-menestystarina
Puunjalostusteollisuus
Vaneri- ja levyteollisuus

Lisätietoja

Ossi Laitinen
ossi.laitinen@protacon.com
+358 40 587 8740