Energia 2016 -tapahtuman sähköntuotannon arjen ja huomisen puheenaiheet

1.11.2016 Inside Protacon

energia_2016_kuvakompleksi

Kävin pitämässä tämän vuoden energiamessuilla esityksen energiantuotannosta, turbiinien säädöstä, generaattoreiden suojauksesta ja magnetoinnista sekä niihin liittyvästi palveluistamme. Aihe on laaja, joten kävin esityksessä läpi vain perusratkaisut, jotka ovat kuitenkin sovellettavissa useisiin erilaisiin kohteisiin ja tuotannon muotoihin. Näiden ns. perinteisten tuotteiden lisäksi tein lyhyen katsauksen tulevaisuuden sähköntuotannon muotoihin ja niiden vaatimiin ratkaisuihin.

Protaconin energia-alueen tuotteet, kuten muutkin automaatio- ja sähkökäyttötekniikan ratkaisut, ovat oletuksena kytkettävissä Protacon Remote -palveluun, esimerkiksi etävalvontaa tai etänä tehtäviä tukitoimia varten. Eli niissä voidaan jo nyt hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia.

Mieltä lämmitti kommentti, jossa kiiteltiin Protaconin kaltaista toimijaa, joka suomalaisena yrityksenä panostaa haastavan käyttötekniikka-alueen tuotekehitykseen ja projekteihin.

Esityksen jälkeen sain hyviä kysymyksiä ja kommentteja meidän tietoiskusta ja tuotteista. Minulta kysyttiin, pitääkö kiinteistön tai laitoksen varavoima tehdä aina perinteisellä tavalla, jossa varavoimaa ei voi hyödyntää yhtenä energiantuotantomuotona. Tämänkaltaiseen varavoimaan löytyy jo tekniset valmiudet. Mieltä lämmitti kommentti, jossa kiiteltiin Protaconin kaltaista toimijaa, joka suomalaisena yrityksenä panostaa haastavan käyttötekniikka-alueen tuotekehitykseen ja projekteihin.

Lataa Energia 2016 -tapahtumassa pitämäni esitykseni:Teollisuusautomaation ja sähkökäyttöjen ratkaisut energiateollisuudelle (EN)

 

Lue lisää

Automaatio- ja sähkökäyttötekniikka
Etävalvonta
Energia 2016 -messut

Kirjoittaja Marko Loisa

Product Manager, Drives & Control Systems, Marine, Energy, Pulp and Paper @ Protacon Ltd.

Tilaa ilmainen asiantuntijakeskustelu

Nimi

Sähköposti*

Toivottu aika ja lisätiedot*

Kysy lisää tuotantolaitosten turvasta

Nimi

Sähköposti*

Viesti*

Varaa 20 min etäesittely PocDay:sta

Nimi

Sähköposti*

Toivottu aika ja lisätiedot*