Digitalisaatio on muutos, jossa perinteiset tavat toimia muokkautuvat uuteen maailmaan. Samalla syntyy kokonaan uusia palveluja ja toimintamalleja tuotantoon, logistiikkaan, tuotekehitykseen, markkinointiin ja asiakaspalveluun.

KuPi

Digitalisaation vaikutukset yritykseen ja työelämään

Digitalisaatio on yhteiskunnan, talouden ja työn uusi järjestys, joka muuttaa arkeamme nopeasti 2020-luvulle mentäessä. Digitalisaatio on sitä, että tieto ja palvelut ovat saatavilla melkein missä vain ja milloin vain.

Digitalisaatio nopeuttaa, automatisoi ja muuttaa perinteisiä tapoja tuottaa ja kuluttaa palveluita. Käytännön esimerkkejä digitalisaatiosta ovat mm. sosiaalinen media, pankkipalveluiden siirtyminen kännykkään, pelillistyminen ja vaikkapa matkojen ostaminen verkosta.

Digitalisaatio muokkaa markkinoita ja avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Digitalisaation mukana tulee myös uhkia, jotka on huomioitava yrityksen johtamisessa.

Digitalisaation vaikutukset yksilöön ja yhteiskuntaan

Digitalisaatio muokkaa työrooleja. Hallinnollisen työn luonne ja arvostus muuttuvat.

Osa perinteisistä käsityöammateista muuttaa myös muotoaan. Yksilön ja yhteiskunnan on pidettävä tilannetietoisuus ja osaamisen kehittäminen entistä enemmän keskiössä.

Lataa tästä yritysjohtajan opas digitalisaatioon:


Digitalisaatio-opas

Mitä vaiheita digitaalisen palvelun toteuttaminen vaatii?

Industry 4.0 myytinmurtajan silmin

Jos ensimmäinen teollinen vallankumous oli vesi ja höyry, toinen sähkö ja kolmas automaatio, niin olemmeko seuraavan teollisen vallankumouksen äärellä?

Lue koko blogikirjoitus tästä

Mistä tunnistat aidon digitalisaation

Paperisten sanomalehtien kulutus muuttuu digitaaliseksi vuosien aikana, kun taas Uberit ja Pokemonit jylläävät kokonaisia toimialoja ja miljardeja euroja uusiin taskuihin kuukausien sykleissä.

Lue koko blogikirjoitus tästä

Liiketoiminta saumattomaksi palveluväylällä

Yrityksillä on yhä useammin käytössä useiden eri toimittajien pilvipalveluita, sovelluksia ja näiden yhdistelmiä.

On tullut tarve yhdistää käyttäjät, sovellukset ja laitteet toisiinsa helposti ja nopeasti.

Lue, miten automatisoit palveluketjut

Enemmän myyntiä Itsepalvelukassalla

Jyväskylän Paviljongissa järjestetyssä KoneAgriassa itsepalvelukassoja käytettiin ensimmäisen kerran massatapahtumassa.

Sitä ennen kassoja on otettu käyttöön mm. katsastusasemilla, joissa itsepalvelukassojen on havaittu lisäävän myyntiä jopa 15 prosenttia.

Lue, miten Itsepalvelukassa lisää myyntiä

Kuinka pääsen alkuun?

Palvelumuotoilu varmistaa oikeat ensimmäiset askeleet. Muotoilussa ja toteutuksessa päästään alkuun pienillä alkukustannuksilla valmiiksi mietittyjen kokonaisuuksien ja palveluiden ansiosta. Lue lisää palvelumuotoilusta, valmiista palveluista tai ota yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Digitaaliset pilvipalvelumme

Muster – katsastusjärjestelmä

Muster on maailman nopein tapa katsastaa.

Lue lisää Musterin sivuilta

KuPi – kunnossapidon pilvipalvelu

Protacon KuPi on helppokäyttöinen, päätelaiteriippumaton ja kustannustehokas ratkaisu kunnossapitoon. Kupi on erityisesti pienille ja keskisuurille lämpö- ja vesilaitoksille sekä huoltoyhtiöille suunnattu kunnossapidon pilvipalvelu.

Lue lisää KuPista

IPa – integraatioväylä palveluna

Protaconin palveluväylä (IPa) on kustannustehokas integraatioalusta, joka mahdollistaa tietojärjestelmien yhdistämisen nopeammin kuin perinteisissä integraatioprojekteissa.

Lue lisää palveluväylästä

Once – polttoaineen hallintajärjestelmä

Once-järjestelmä tuo huomattavaa hyötyä ja vaivattomuutta energiatuotannon ja polttoainetoimitusten hallintaan ja raportointiin. Once auttaa saamaan polttoaineiden hankintaketjusta irti kaiken tarvittavan tiedon sekä mahdollistaa polttoaineiden hyötysuhteen ja kustannusvertailun tarkemman laskennan.

Lue lisää Oncesta