Protaconin omalla Kasvupolulla ideoidaan sata lasissa

2.9.2014 Ajankohtaista

kasvupolku_ryhmakuva_rajaamaton_web

”Parasta on, kun pääsee luomaan porukalla uutta”

Protaconilla on käynnissä valtakunnallisen KasvuOpen-kilpailun rinnalla oma, sisäinen Kasvupolku-prosessi, jossa henkilöstö kisailee omien projektiensa kanssa palkintomatkasta Piilaaksoon. Kilpailun tavoitteena on synnyttää uusia innovatiivisia palveluideoita. Protacon on ensimmäisten keskisuomalaisten yritysten joukossa, jotka ovat tarjonneet henkilöstölleen Kasvupolkua, kertoo toimitusjohtaja Olli Porkholm Protacon Solutions Oy:stä. Henkilöstö on lähtenyt kisaan mukaan innolla ja ihan tosissaan. Parhaillaan käynnissä on kamppailu finaalipaikoista.

– Parasta on, kun pääsee luomaan porukalla uutta. Jotain, jolle näkee olevan tarvetta, sanoo kisassa mukana oleva projektipäällikkö Tommi Särkkä. Jokaisella on mahdollisuus osallistua ja olla mukana rakentamassa innostavaa yrityskulttuuria. Kisa onkin tuonut työpaikalle paljon hyvää pöhinää.

Syksyn mittaan kilpailijoita sparraa ja myllyttää kuuden asiantuntijan ja yritysvalmentajan tiimi.

– Sparraukset ovat olleet tosi hyviä. Ideat ovat kehittyneet myllytyksen ansiosta huimasti, Särkkä kertoo.

Viimeisimmässä sparrauspäivässä keskityttiin erityisesti bisnespuoleen, eli markkinoihin, kilpailijoihin, ja talouslaskelmiin. Päivän annista protaconilaiset nostivat kärkeen kolme pointtia:

  • kenelle myyn ja miten
  • verkostoituminen
  • keskittyminen ydinosaamiseen

Muun muassa näillä eväillä tiimit jatkavat taistoa finaalipaikasta ja palkintomatkasta. Kilpailu ratkeaa lokakuun alussa, joten nyt on käynnissä loppukiri.

– Vaikkei voittoa tulisikaan, hommaa jatketaan omien Lab Day -päivien puitteissa, Särkkä kuittaa.