Protaconin MES haastaa konepajat tarkastelemaan prosessejaan

11.11.2015 Ajankohtaista

Tuotannonohjausjärjestelmä lisäisi tuottavuutta pk‐yrityksissä

Protaconin ProMES‐tuotannonohjausjärjestelmä kuuluu samaan tuoteperheeseen kuin RoAd, joka kehitettiin aikoinaan paperiteollisuuden tarpeisiin. Järeissä prosesseissa koetellusta järjestelmästä on jo toistasataa toimitusta maailmanlaajuisesti. Nyt siitä on kehitetty uusi, muun muassa pk‐konepajojen tarpeita vastaava, järjestelmä tavaravirtojen ja varastojen hallintaan. Vakioidut työkalut ja ratkaisut mahdollistavat kilpailukykyisen hankintahinnan.

– Tuotannonohjausjärjestelmien hyödyntäminen pk‐yrityksissä on vielä varsin vähäistä.

Prosessia ohjataan ja valvotaan manuaalisesti, jolloin virheriski on suuri ja tuotteiden ja komponenttien jäljitettävyys huono. Tehokkaan ja laadukkaan toiminnan kannalta on tärkeää tietää mitä prosessissa tapahtuu. Reaaliaikainen ja kattava materiaalinseuranta tuo selkeitä taloudellisia hyötyjä ja investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt.

ProMES kommunikoi niin ERP‐järjestelmän kuin prosessilaitteidenkin kanssa

Joustava ja helppokäyttöinen ProMES‐järjestelmä parantaa toiminnan laatua ja toimitusvarmuutta sekä alentaa kustannuksia. ProMES kommunikoi niin ERP‐järjestelmän kuin prosessilaitteidenkin kanssa. Tavallisten työasemien lisäksi järjestelmää voidaan käyttää mobiililaitteilla. Ratkaisu on saatava myös pilvipalveluna, jolloin tietojärjestelmäinvestoinnit pysyvät pieninä.

Esimerkiksi viime syksynä Protacon toimitti metalliteollisuuden alalla toimivalle Leimet Oy:lle tuotannonohjausjärjestelmän. Raumalainen perheyritys valmistaa korkealuokkaisia betonipaalutuksessa käytettäviä komponentteja, joiden valmistuslinjat ovat pitkälle robotisoituja. Seurannan automatisoinnin myötä tuotteisiin tulee etiketit ja lähetyslistat automaattisesti. Tämä kaikki vähentää inhimillisen virheen riskiä ja parantaa tuotannon läpinäkyvyyttä sekä jäljitettävyyttä.

Lisätietoja

Sami Kervola
+358 40 583 2024
sami.kervola@protacon.com