Protaconilta kotimainen etäpalvelin

5.9.2011 Ajankohtaista

TeamDrive – helppo ja turvallinen pilvipalvelu tiedostonjakoon

IT-talo Protacon Solutions tuo markkinoille kotimaisen tiedostonjakopalvelun. TeamDrive-etäpalvelin mahdollistaa tiedostojen helpon ja turvallisen tallentamisen ja jakamisen työryhmälle tai yhteistyökumppaneille miltä tahansa tietokoneelta.

”Etäpalvelin on käytännöllinen ja turvallinen ratkaisu isojenkin tiedostojen siirtoon. Tarjoamme kuluttajapalveluiden helppokäyttöisyyden yrityskäytön edellyttämällä laatu- ja turvallisuustasolla”, Protacon Solutionsin toimitusjohtaja Olli Porkholm sanoo.

TeamDrive on pilvipalvelu, jossa tiedostot talletetaan kotimaassa sijaitseville korkean turvatason palvelimille. Myös tiedostojen siirto oman koneen ja etäpalvelimen välillä on salattua, joten ratkaisu on merkittävästi esimerkiksi salaamatonta sähköpostia turvallisempi. Ohjelmisto parantaa myös tiedostonhallintaa, sillä se pitää tiedostoista yllä versiohistoriaa. Poistettu tiedosto on palautettavissa ja TeamDrivea voi käyttää valittujen tiedostojen varmuuskopiointiin.

Turvatila toimii yhteisenä työtilana

TeamDriven toiminta perustuu omalle koneelle luotaviin kansioihin, turvatiloihin. Turvatilojen sisältö synkronoidaan yhtäläisiksi omalla koneella ja palvelimella. Tiimeille turvatila toimii yhteisenä työtilana, jonka sisältö on aina ajan tasalla kaikilla tiimin jäsenillä. Omille tiedostoille voi lisäksi luoda henkilökohtaisen turvatilan.

”TeamDrive on moderni vaihtoehto perinteiselle yrityksen tiedostopalvelimelle”, Porkholm sanoo. TeamDrive perustuu saksalaisen TeamDrive Systems GmbH:n teknologiaan. TeamDriven perustajiin kuuluva varatoimitusjohtaja Detlef Schmuck kertoo turvallisuuden ja yksityisyydensuojan olleen keskeisiä ohjelmistoa suunniteltaessa.

”Euroopassa painopiste on turvallisuudessa. Erityisesti yrityksissä harkitaan kahdesti, ennen kuin omia tiedostoja siirretään pilvipalveluihin” , Schmuck toteaa.

TeamDrive-käyttäjiä on Euroopassa yli 100 000

TeamDrive on otettavissa nopeasti käyttöön isossakin organisaatiossa. Ohjelmisto toimii Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneilla. Loppuvuodesta ohjelmisto on saatavana myös Applen mobiililaitteiden iOS sekä Android-järjestelmille.

TeamDrive-käyttäjiä on Euroopassa yli 100 000 ja palvelun käyttäjämäärä kasvaa nopeaa vauhtia.

”Paikallisen TeamDrive-palvelun tarjoaa aina paikallinen yhteistyökumppanimme, jolloin tiedostoja ei siirretä oman maan rajojen ulkopuolelle”, Schmuk korostaa.

TeamDriven ilmainen versio tarjoaa gigatavun turvatun tallennustilan, TeamDrive Professional viisinkertaistaa palvelintilan 9,90 euron kuukausihinnalla. Vaativampaan yrityskäyttöön on tarjolla erilaisia palvelupaketteja sekä asiakaskohtainen palvelinratkaisu.

Lue lisää

http://www.teamdrive.fi/

Lisätietoja

Janne Hakala-Ranta
Toimitusjohtaja, Protacon Solutions Oy
+358 10 3472 711
janne.hakala-ranta@protacon.com

Detlef Schmuck
COO & co-founder, TeamDrive Systems GmbH
+49 170 247 6066
detlef.schmuck@teamdrive.com