Protaconille ekotehokas konesali Kanavuoren luolastoon

12.4.2012 Ajankohtaista
Kanavuori_Porkholm_Nieminen_570px

Protacon Solutionsin toimitusjohtaja Olli Porkholm ja TNNetin toimitusjohtaja Timo Nieminen tutustuvat Datavault Kanavuoren laitetiloihin.

”Varsinkin virtuaalipalvelinympäristöjen ja TeamDrive-synkronointipalvelun kysynnän kasvu vaatii lisää kapasiteettiä”, Protacon Solutions Oy:n toimitusjohtaja Olli Porkholm kertoo.
Protaconilla on ennestään yksi konesali Jyväskylässä. Nykyisen konesalin kapasiteetti on tullut täyteen ja eikä laajentamismahdollisuutta nykyisissä tiloissa Palokärjen yrityspuistossa ole.

Porkholmin mukaan Protaconin ICT-palvelujen kysyntä kasvaa 20–30 prosentin vauhtia. Yritys ylläpitää tällä hetkellä noin 200 palvelinta.

”Palvelinkapasiteettia tarvitaan etenkin  uudentyyppisiin pilvipalveluihin, jotka ovat nopeimmin kasvava alueemme. Kuormitusta tulee sekä Protaconin omista palveluista että ylläpitämistämme erilaisista asiakkaiden järjestelmistä”, Porkholm selvittää.

Kansainvälisen tason ekotehokkaat laitetilat

Uusi konesali sijaitsee internetpalveluntarjoaja TNNetin marraskuussa avatussa Datavault Kanavuori -datacenterissä.

”Evaluoimme eri vaihtoehtojen tarjoamaa toimintavarmuutta. Päädyimme yhteistyöhön TNNetin kanssa datacenterin erittäin korkeatasoisen infrastruktuurin ja toimintavarmuuden vuoksi. Niin sähkönsyöttö, tietoliikenne kuin fyysinen turvallisuuskin on erittäin korkealla tasolla. Laitetilat ja järjestelyt ovat samaa tasoa kuin suurimmilla kansainvälisillä toimijoilla”, Porkholm arvioi.

Luolastossa palvelinten jäähdytys on pystytty järjestämään tehokkaasti, joten konesalin ekotehokkuus on hyvällä tasolla eikä energiaa hukata. PUE-arvo on tasolla 1,2.

PUE (Power Usage Effectiveness) -arvolla kuvataan datacenterin energiatehokkuutta. Mitä pienempi PUE, sitä suurempi osa datakeskuksen ottamasta sähkötehosta käytetään palvelimissa eikä esimerkiksi jäähdytykseen ja valaisuun.

Toiminta turvattu sähkökatkojen aikana

Datavault Kanavuoren sähkönsyöttö on varmistettu akustolla, joka pitää palvelimet toiminnassa jopa vuorokauden mittaisen sähkökatkoksen ajan. Luolaston sähkönsyöttö on varmistettu kahdesta suunnasta tulevalla kaapeloinnilla ja internetyhteys on nelinkertainen.

”Tulossa on myös oma varavoimageneraattori, joka varmistaa vielä pidemmän toiminnan mahdollisisten virtakatkosten aikana”, TNNetin palvelujohtaja Osmo Hiltunen kertoo.