Protacon ostaa terveysteknologiaan erikoistuneen Sysdronen

3.7.2012 Ajankohtaista

Sysdrone on kehittänyt terveysteknologian testaus- ja auditointimenetelmiä

Protacon Solutions ostaa terveysteknologian tietojärjestelmiin erikoistuneen Sysdrone Oy:n. Sysdronen palveluksessa on noin 20 henkeä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 750 000 euroa.

”Protacon Solutions on erikoistunut vaativien ohjelmistoratkaisujen ja ICT-palvelujen kehittämiseen, joten huipputason luotettavuutta edellyttävien terveysteknologian sovellusten kehittäminen on luonteva osa toimintaamme”, toimitusjohtaja Olli Porkholm sanoo.

Sysdronen asiakkaisiin kuuluu terveydenhuollon laitavalmistajia, palveluntarjoajia ja lääketehtaita. Yhtiö on kehittänyt terveysteknologian testaus- ja auditointimenetelmiä yhdessä VTT:n kanssa.

Kaupan yhteydessä Sysdronen toimitusjohtajaksi on siirtynyt Protacon Solutions Oy:n toimitusjohtaja Olli Porkholm. Sysdronen aiempi toimitusjohtaja Jani Lehtinen jatkaa yrityksen palvelussa terveysteknologian liiketoimintajohtajana.

Jyväskylässä toimiva Sysdrone Oy on perustettu vuonna 2006 ja Protacon on ollut yhtiön osakkaana vuodesta 2008. Nyt solmitun kaupan myötä kaikki osakkeet siirtyivät Protacon Solutionsille ja Sysdrone jatkaa toistaiseksi Protaconin tytäryhtiönä. Protacon Solutions on perustettu 1995 ja on osa Protacon Groupia.