Protacon myy konesaliliiketoiminnan Ficololle

15.8.2019 Ajankohtaista

Tehdyn liiketoimintakaupan myötä Protaconin nykyiset konesalipalvelut tarjotaan jatkossa Ficolon konesalista.

Teknologiayritys Protacon ja data- ja pilvipalvelukeskusyritys Ficolo Oy ovat sopineet yhteistyöstä konesaliliiketoiminnassa. Tehdyn liiketoimintakaupan myötä Protaconin nykyiset konesalipalvelut tarjotaan jatkossa Ficolon konesalista.

Protaconille järjestely on osa yhtiön strategian toteutusta. Protacon on tehnyt kahden viimeisen vuoden aikana yhteensä 7 yritys- ja liiketoimintakauppaa. Yhtiö keskittyy niiden myötä aiempaa vahvemmin teollisuuden uudistamisen ja digitalisaatioon.

– Liiketoimintakauppa toteuttaa strategiaamme. Yhteistyön myötä voimme entistä paremmin keskittää osaamisemme kehittämisen teollisuutta uudistaviin palveluihin, kuten digitalisaatioratkaisuihin. IT-infrastruktuuri- ja pilvialustapalveluissa kumppanoidumme kansainväliset vaatimukset täyttävien ja riittävän toimintavoluumin omaavien yritysten, kuten Ficolon kanssa, kertoo toimitusjohtaja Veli-Matti Nurminen Protaconilta.

Liiketoimintakauppa on Ficololle osa voimakasta kasvustrategiaa, joka sisältää niin yrityskauppoja kuin uusinvestointeja. Ficolo on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva datakeskusalan yritys ja yksi suurimmista toimijoista Suomessa. Huhtikuussa Ficolo osti pääkaupunkiseudulla sijaitsevan datakeskuksen ja investoi sen laajentamiseen sekä kehittämiseen yhteensä yli 50 miljoonaa euroa.

– Tavoitteemme on nousta alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Suomalaisomistuksella on arvoa monille kotimaisille yrityksille ja ulkomaisille yrityksille sijaintimme sekä palveluvalikoimamme tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet toimia alueellisena keskuksena, Ficolo Oy:n toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Lue lisää

FAQ: Protaconin konesalipalveluiden siirto Ficolon konesaliin
Ficolo Oy
Me olemme Protacon

Lisätietoja

Seppo Ihalainen, CEO Ficolo Oy
+358 44 77 44 300

Veli-Matti Nurminen, CEO Protacon Group Oy
+358 50 385 9911