Protacon jatkaa kasvuaan – osti Insinööritoimisto Pisakon

16.11.2015 Ajankohtaista

Jämsäläisen Insinööritoimisto Pisako Oy:n liiketoiminta siirtyy Protacon Oy:lle 1.1.2016. Protaconin palvelukseen siirtyy kaupassa 8 teollisuuden automaation ja sähköistyksen ammattilaista. Kauppa tukee hyvin Protaconin alueyksikköstrategiaa. Pisakon palvelut säilyvät Jämsän alueella ja toiminta voi jatkua entistä vahvempana.


”Protacon osoittautui meille ainoaksi oikeaksi kumppanivaihtoehdoksi”

Toimintaympäristön ja taloustilanteen muutosten vuoksi Pisako etsi yhteistyömuotoja toimintansa turvaamiseksi. Protacon osoitti kiinnostuksensa yhtiön liiketoiminnan ostamiseen ja syksyn aikana neuvottelut etenivät 6.11.2015 toteutuneeseen liiketoimintakauppaan.

– Protacon osoittautui meille ainoaksi oikeaksi kumppanivaihtoehdoksi. Protaconin toiminta on laajaa ja siellä tehdään työtä nykypäivän tekniikalla. Se mahdollistaa myös meille pääsyn uusille alueille, Pisakon toimistonjohtaja Ismo Nenonen sanoo.

– Jokilaakson paperitehtaat on yhteinen asiakkaamme jo vuosien takaa, joten toimintaympäristö- ja tavat ovat tuttuja. Pisakon henkilöstön osaaminen puolestaan sopii hyvin kompetenssipalettiimme ja vahvistaa resurssejamme teollisuuden automaatio- ja sähköistyspalvelusektorilla, Protacon Groupin konsernijohtaja Timo Akselin toteaa.

Leveämpiä hartioita ja uutta suuntaa

Vuonna 1992 perustettu teollisuuden suunnittelupalveluihin erikoistunut Pisako Oy on palvellut pääasiassa Jämsänjokilaakson asiakkaita. Alueelle vahvasti osunut paperiteollisuuden murros on vähentänyt töitä, joten uutta toimintaa on haettu muualta. Nyt toteutuva liiketoimintakauppa luo synergiaa, sillä Protacon saa Jämsän toimistolta tarvitsemaansa osaavaa lisäresurssia ja Pisako saa uutta työtä suhdannevaihteluja tasaamaan.

– Teollisuuden harvat suurprojektit menevät usein suuremmille toimijoille, eikä pienen toimijan ole helppo päästä niihin kiinni. Tarvitaan leveämpiä hartioita, jotta ovet suuriin projektikokonaisuuksiin voivat aueta. Protaconin kautta toimintamme Jämsässä voi jatkua ja kehittyä uudelle tasolle, Nenonen sanoo.

Lisätietoja

Protacon Group
Timo Akselin, CEO
+358 500 636 203
timo.akselin@protacon.com

Pisako Oy
Toimistonjohtaja Ismo Nenonen
+358 44 748 4057
ismo.nenonen@pisako.fi