Protacon ja Antares yhteistyöhön kehittämään Yhdysvaltojen energia-alan toimitusketjuja

26.1.2018 Ajankohtaista
Once

Once-järjestelmä tuo huomattavaa hyötyä ja vaivattomuutta energiatuotannon ja polttoainetoimitusten hallintaan ja raportointiin.

Protacon ja Antares Group Inc. ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen Protacon Once -ratkaisusta Yhdysvaltojen energia-alan markkinoille. Sopimuksen myötä Antares huolehtii Pohjois-Amerikassa Protacon Oncen myynnistä, käyttöönotoista, koulutuksesta ja tuesta paikallisille energian, metsätuotteiden ja biopolttoaineiden tuottajille sekä jätteenkäsittelyn toimijoille.

– Olemme seuranneet vuosien ajan Yhdysvaltojen energia-alan IT-ratkaisuja ja markkinatilannetta. Ratkaisumme avulla voidaan parantaa merkittävästi energialaitosten, pellettien-, biopolttoaineiden- ja biokaasun tuottajien sekä jätteenkäsittelyn ja kierrätystalouden toimijoiden tuottavuutta. Tehty jälleenmyyntisopimus Antareksen kanssa antaa meille mahdollisuuden tarjota ratkaisumme uudelle ja tärkeälle markkina-alueelle, kertoo Protacon Technologies Oy:n toimitusjohtaja Kari Pellinen.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että voimme auttaa Protaconia tuomaan Oncen yhdysvaltalaisten asiakkaiden ulottuville. Protacon Once -järjestelmää on kehitetty yli kahden vuosikymmenen ajan suomalaisia teollisuuden aloja varten. Se on loppuun asti mietitty ja edistyksellinen järjestelmä, joka mahdollistaa toimitusketjujen tehostamisen ja optimoinnin, jolloin jopa pienet kustannus- ja tehokkuusparannukset säästävät vuositasolla kymmeniä tai satoja tuhansia dollareita. Yhdysvaltojen markkinoilla ei ole tuotetta, joka voisi haastaa Oncen ominaisuuksillaan, sanoo Kevin Comer, Antares Groupin varajohtaja.

Protacon Once tehostaa kiinteiden polttoaineiden ja muiden bulkkimateriaalien toimitusketjujen toiminnot, joihin kuuluvat toimeksianto, kuljetus, vastaanotto, varastointi, laadunvalvonta ja raportointi (sisältäen ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvät raportit). Järjestelmä integroituu tuotantolaitteisiin ja laitosten muuhun infrastruktuuriin, ja on valtuutettujen ajoneuvojen käytettävissä.

Once-järjestelmän käyttöönotto parantaa toimitusketjun tehokkuutta, vähentää manuaalista työtä ja lisää kapasiteettia hankittujen bulkkimateriaalien kustannusten, laadun ja kestävään kehitykseen liittyvän seurannan sekä raportoinnin hallintaan. Lisäksi se tarjoaa entistä tarkempaa tiedonvälitystä tavarantoimittajien ja laitosoperaattoreiden välillä.

Lisätietoja

Kari Pellinen
CEO, Protacon Technologies Oy

+358 50 4028 470
kari.pellinen@protacon.com

Tim Rooney
Project Manager, Antares Group Inc.
+1 (303) 500-1763
trooney@antaresgroupinc.com


Protacon on suomalainen, vuonna 1990 perustettu teollisuuden integraattori, tuotekehityksen teknologiakumppani sekä digitaalisen palveluliiketoiminnan erikoisosaaja. Protaconilla työskentelee yli 270 henkeä ja konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli yli 22 miljoonaa euroa. Protaconin asiakkaita ovat mm. Andritz, Bellmer, Cargotec, Chenming, Fortum, Evondos, Kone Elevators, Nokian Renkaat, Metso, Raute, SCG Packaging, Stora Enso, Sjöfartsverket, UPM, Valtra, ValueFrame ja Wärtsilä.

Vuonna 1992 perustettu Antares Group Inc. on yksityisomisteinen insinööri- ja teknisiä palveluja tarjoava yritys, jonka erityisosaamista on tuottaa kustannustehokkaita ratkaisuja energiatehokkuuden ja uusiutuvien energialähteiden hankkeisiin julkisille palveluntarjoajille, teollisuudelle, instituutioille ja valtiolle. Antareksen pääkonttori sijaitsee Lanhamissa, Marylandissa ja toimipisteitä on ympäri Yhdysvaltoja. Antares tarjoaa yksityisille asiakkaille resurssianalyysejä, teknisiä due diligence -tarkastuksia sekä suunnittelupalveluja projektin kehittämisen ja rahoituksen tueksi. Lisäksi, Antares tekee yhteistyötä teollisuuden, metsä- ja maataloustuottajien, valtion tutkijoiden ja korkeakoulujen kanssa biomassa raaka-aineiden toimitusketjujen suunnittelussa seuraavan sukupolven bioenergia- ja polttoaineteknologioita varten.