Protacon edelläkävijänä kiertotalouden digitalisoinnissa ja automatisoinnissa

5.2.2019 Ajankohtaista

Liperissä avattiin 30.1. Suomen ensimmäinen punnitukseen perustuva täysin automatisoitu jäteasema. Protacon Once® -järjestelmä hoitaa Puhas Oy:n itsepalveluperiaatteella toimivan jäteaseman materiaalivirtojen raportoinnin ja seurannan.

Asema on miehitetty kahtena päivänä viikossa, jolloin henkilökunta kirjaa saapuvat kuormat. Kun henkilökunta ei ole paikalla, jäteasemalle pääsee tuomaan jätteitä itsepalveluautomaatin kautta. Once ohjaa maksupäätteeltä saatavien tietojen ja QR-koodin avulla jäteaseman porttia, puomeja, liikennevaloja sekä kuormien kirjausta ja veloitusta.

Once tehostaa tilaus- ja toimitusketjun hallintaa

Protacon Once® parantaa toimitusketjujen tehokkuutta, vähentää manuaalista työtä sekä helpottaa tavarantoimittajien ja laitosoperaattoreiden välistä tiedonvälitystä.

– Materiaalivirtojen hallinnan ratkaisumme on nyt viritetty ja koeponnistettu kiertotalouteen soveltuvaksi. Ratkaisu on käytössä eri toimialoilla jo yli 300:ssa kohteessa kotimaassa ja useissa Euroopan maissa. Suomessa Once käsittelee yli 60 % kaikesta kiinteästä polttoaineesta – kuukaudessa Oncella hallitaan yli 70 000 kuormaa, kertoo Director, Once Heikki Hämäläinen Protaconilta.

Once

Protacon Once® on käytössä eri toimialoilla jo yli 300:ssa kohteessa kotimaassa ja useissa Euroopan maissa.

Puhas Oy

Itsepalvelujäteaseman avajaisia vietettiin 30.1.

Seuraava artikkeli