Paviljonki Ravintolat luottavat Tally-maksujärjestelmään

11.6.2018 Ajankohtaista

Protaconin Kiirake Oy:lle kehittämä Tally-maksujärjestelmä vie ravintoloissa ja tapahtumissa maksamisen sekä myyntien raportoinnin digiaikaan. Järjestelmä soveltuu useisiin kohteisiin, kuten lounasravintoloihin, festareille tai messuille.

Palvelu tehostuu, kun samalla henkilömäärällä voidaan palvella suurempia asiakasmääriä maksutapahtuman nopeutuessa. Maksujärjestelmä korvaa esimerkiksi perinteiset paperiset drinkkiliput digitaalisella maksutavalla ja helpottaa myyntien raportointia, pienentäen samalla virhemarginaalia.

Asiakaspalvelu sujuvoituu ja manuaalinen työ vähenee

Järjestelmä oli ensikäytössä vuoden 2017 Neste Rallissa Janne Perälä Ralli VIP:ssä, jossa digitaalinen drinkkilippu oli osa yritysten VIP-paketteja.

Sittemmin maksujärjestelmää on hyödynnetty jo useissa eri kokoisissa tapahtumissa. Järjestelmän käyttö on aloitettu mm. Jyväskylän Paviljongin ravintoloissa. Ensimmäinen, isomman mittakaavan ponnistus järjestelmälle oli Paviljongilla yli 14 000 kävijän Sähkö, Tele, Valo ja AV 2018 -messuilla. Niiden aikana järjestelmä oli kaikkien ravintoloiden myyntipisteissä käytössä ja laskutettavia asiakkaita oli yli 300.

– Tapahtumat, joissa järjestelmää on hiottu, ovat olleet tarkoituksella eri tyyppisiä. Kahdessa oli kyse pelkästään juomista ja yhden yksittäisen yrityksen laskuttamisesta, mutta messut ovat ihan eri juttu, sillä isossa tapahtumassa on niin paljon enemmän muuttuvia tekijöitä, sanoo Paviljonki Ravintoloiden palvelupäällikkö Sari Lampinen.

Tally-maksujärjestelmä

Ensimmäinen, isomman mittakaavan ponnistus järjestelmälle oli Paviljongilla yli 14 000 kävijän Sähkö, Tele, Valo ja AV 2018 -messuilla.

Positiivista palautetta ja kehityskohteita

Jyväskylän Paviljongin asiakkailta on tullut paljon positiivista palautetta: on kiitelty muun muassa joustavuutta, asiakasystävällisyyttä ja nykyaikaisen ratkaisun käyttöönottoa. Tulevaisuudessa palvelu sujuvoituu entisestään, kun QR-koodien käyttö mahdollistuu myös suoraan puhelimien näytöiltä, jolloin fyysisiä lipukkeita ei enää tarvita.

Maksujärjestelmä on otettu myös henkilöstön keskuudessa hyvin vastaan ja se on ollut vaivaton omaksua.

– Järjestelmä on yksinkertainen ja luotettava. Myös Tallyn henkilökunta on ollut auttavaista ja he ovat aina olleet saatavilla, kehuu Jaana Poikolainen, messukeskuksen A-hallin kahvilan vastaava.

Seuraava askel on pian alkava kehitysprojekti, jossa otetaan huomioon saatu palaute ja hyödynnetään järjestelmän käytössä syntynyttä dataa.

– Järjestelmän kehitys tuo siihen lisää mahdollisuuksia myyntipuolelle ja tekee siitä helpommin skaalautuvan, jolloin kasvu markkinoilla on mahdollista. Olemme saaneet tärkeää käyttödataa, jonka avulla pystymme kehittämään järjestelmää oikeaan suuntaan, Kiirake Oy:n Anneli Keeninen kertoo.

– Protaconin kanssa on helppo työskennellä, sillä he saavat nopeasti kiinni tarpeistamme ja ajatuksistamme sekä saavat ne toimimaan käytännössä. Haluamme jatkossakin kehittää järjestelmää Protaconilla. Suunnitelmista onkin melko selvä visio, jota lähdemme portaittain toteuttamaan, Keeninen jatkaa.

Protaconin ja Kiirake Oy:n yhteistyö juontaa juurensa keväälle 2017, kun yrittäjät Anneli ja Mikko Keeninen lähestyivät Protaconia palvelutuoteideansa kanssa. Idean pohjalta toteutettiin maksujärjestelmän demo, jonka avulla tuotetta päästiin esittelemään potentiaalisille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

– Halusimme järjestelmän tuotekehityksen teknologiakumppaniksi Protaconin, koska koimme, että Protaconilla on riittävästi monipuolista osaamista. Pystyimme luottamaan siihen, että tulos on toimiva ja järjestelmää pystyy kehittämään myös tulevaisuudessa eteenpäin, Anneli Keeninen summaa.

Lue lisää

Ketterä ohjelmistokehitys
Palvelumuotoilu
Kiirake-menestystarina

Seuraava artikkeli