Leimet Oy:lle RoAd-materiaalinseurantajärjestelmä

19.9.2014 Ajankohtaista

Protaconin automatisoitu järjestelmä vähentää manuaalisia työvaiheita

Protacon toimittaa Leimet Oy:lle RoAd-materiaalinseurantajärjestelmän, jolla voidaan seurata tuotantoprosessin materiaaleja raaka-aineen vastaanotosta varastointiin, tuotanto- ja välivarastointiin, lopputuotevarastointiin, lähetykseen ja lastaukseen. Automatisoidun järjestelmän käyttö vähentää manuaalisia työvaiheita ja sitä kautta epäselvyyksiä kirjauksissa, materiaaleissa ja materiaalien laaduissa.

– Vanha systeemimme kaipasi uudistusta ja päätimme panostaa materiaalin seurantaan kerralla kunnolla. Hankitun järjestelmän myötä pystymme täyttämään sekä omat että meiltä vaadittavat viranomaisvaatimukset. Protaconin tarjoama ratkaisu materiaalin seurantajärjestelmään auttaa meitä materiaalien laadun seuraamisessa. Pystymme myös spesifioimaan yksinkertaisemmin jokaiseen tuotteeseen käytettävät materiaalit, kertoo tuotantopäällikkö Henri Lindell Leimet Oy:stä.

Automatisoinnin myötä tuotteisiin tulee kunnolliset etiketit ja lähetyslistat automaattisesti

Leimet Oy on Raumalla toimiva metallialan perheyritys, joka valmistaa korkealuokkaisia betonipaalutuksessa käytettäviä komponentteja. Leimetin valmistuslinjat ovat pitkälle robotisoituja. Seurannan automatisoinnin myötä tuotteisiin tulee kunnolliset etiketit ja lähetyslistat automaattisesti. Tämä kaikki vähentää inhimillisen virheen riskiä ja parantaa tuotannon läpinäkyvyyttä sekä jäljitettävyyttä huomattavasti.

– Raaka-ainetoimittajien määrä kasvaa koko ajan. Seurantajärjestelmän avulla voimme selvittää toimitetun tavaran laadun nopeasti. Ajansäästönä se näkyy erityisesti ongelmatilanteissa. Ongelmakohdat huomataan nopeasti ja niihin voidaan reagoida välittömästi, Lindell sanoo. Hyödyt huomattu myös valmistavassa teollisuudessa Protaconille Leimet-toimitus oli RoAd-järjestelmien osalta päänavaus metalliteollisuuteen. RoAdia on käytetty perinteisesti paperiteollisuuden ja painotalojen tuotannonohjauksessa. Se soveltuu tavaravirtojen ja varastojen hallintaan. RoAd istuu erinomaisesti valmistavaan teollisuuteen, mutta myös erilaisiin jakeluketjujen varastoihin. Protaconilla on järjestelmästä jo yli 100 kansainvälistä toimitusta.

–RoAd on suunniteltu vaativiin 24/7 -prosesseihin, joissa vaaditaan käytettävyyden ja ylläpidon helppoutta. Hankintahinnaltaan edullinen RoAd toimii myös linkkinä ERP-järjestelmän ja prosessin välillä, jolloin monilta manuaalisilta työvaiheilta vältytään.

– Protacon vakuutti meidät ammattitaidollaan ja osaamisellaan jo tarjousvaiheessa. Referenssit vakuuttivat ja kaikesta näki, että ”kotiläksyt” oli tehty huolella jo ennen ensitapaamista. Olemme olleet tähänastiseen yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväisiä, Lindell lisää.

Lisätietoja

Arto Pekkanen
Project Manager, Protacon Technologies Oy
+358 10 347 2601
arto.pekkanen@protacon.com

Henri Lindell
Tuotantopäällikkö, Leimet Oy
+358 50 444 0780
henri.lindell@leimet.fi