Lämpö- ja vesilaitosten kunnossapito helposti paperittomaksi

20.10.2016 Ajankohtaista
img_3171_pienennetty_02

Tietojen kirjaukset onnistuvat helposti mobiililaitteen avulla KuPi-palveluun

Kunnossapidon työprosesseja ohjataan ja hallinnoidaan usein järeiden ja monimutkaisten sovellusten tai vaihtoehtoisesti paperisten lomakkeiden ja huoltokirjojen avulla. Tämä aiheuttaa tilanteita, joissa työmääräimiin ei pääse käsiksi kentällä tai kirjaukset eivät välity eteenpäin paperiversioiden takia. Protaconin uusi mobiililaitteilla toimiva KuPi-pilvipalvelu helpottaa kunnossapitotöiden suorittamista, seuraamista ja määrittelyä.

Huollon aikana havaitut puutteet jäävät helposti hoitamatta, jos työkalut tai tapa toimia eivät ole selkeitä ja helppokäyttöisiä. KuPi on suunniteltu helpottamaan huollon työskentelyä siten, että kirjauksia ei tarvitse tehdä välillä paperille tai myöhemmin PC:llä, vaan kirjaus tehdään suoraan kentällä.

KuPi on tarkoitettu palvelemaan huoltohenkilöstöä ja työnohjausta nykyaikaisessa liikkuvassa maailmassa. Tehtävien suorittaminen ei unohdu ja töiden suunnittelu helpottuu, kun kaikki asiat löytyvät yhdestä palvelusta.

Huoltomiehen havaitessa esimerkiksi laiterikon, hän voi helposti heti paikan päällä lisätä uuden kiireellisen tehtävän palveluun ja tarvittaessa liittää kuvan rikkoutuneesta laitteesta. Tieto välittyy automaattisesti hankintalistalle. Tehtävä etenee tästä vaihe kerrallaan ja työnjohto näkee koko ajan, missä ollaan menossa ja mitä asioita on jo tehty. Tehtävä näkyy suoritusjonossa niin kauan, kunnes kaikki vaiheet on saatu suoritettua. Tällä tavoin yksikään tehtävä ei pääse unohtumaan.

Iso apu myös ”otona” työskenteleville

On laitoksia, joissa käyttöhenkilöstö joutuu suorittamaan myös huollon ja kunnossapidon tehtäviä muun työn ohessa. Tämän vuoksi ennakkohuollon tehtävien suunnittelu ja suorittaminen on saatava helpoksi ja päällekkäisen työn määrä on minimoitava.

KuPi kertoo tulevat huoltotehtävät, muistuttaa käyttäjää tulevista tehtävistä, näyttää tapahtumien täydelliset historiatiedot sekä mahdollistaa liitteiden, kuvien ja kommenttien lisäämisen tehtäville, laitteille ja kohteille. Käyttäjän on myös mahdollista lisätä tulevat tehtävät näkyviin puhelimeensa, tablettiinsa ja kalenteriin. Näin seuraavaksi tulevat työt näkyvät nopeasti millä tahansa päätelaitteella ilman, että käyttäjän tarvitsee erikseen kirjautua sovellukseen.

KuPi-palvelu julkaistaan Energia 2016 -messujen yhteydessä. Tule tutustumaan ratkaisuumme osastollemme A410!

Lisätietoja

Markus Keskiruokanen
+358 50 412 7217
markus.keskiruokanen@protacon.com