Alihankinta-messujen vieraita palvelee tänä vuonna Protaconin robotti

10.9.2018 Ajankohtaista
Omron LD-mobiilirobotti

Omron LD-mobiilirobotti oli Protaconin mukana myös Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa toukokuussa.

Itsenäisesti toimivia ja kulkevia robotteja ei vielä monissa suomalaisissa tuotantolaitoksissa näe. Nyt sellaiseen pääsee tutustumaan Alihankinta 2018 -messuilla Protaconin osastolla D326, jossa Omronin LD-mobiilirobotti touhuaa vieden paketteja kahden kuljetinlinjaston välillä.

– Robotti pystyy liikkumaan laserskannerin ansiosta turvallisesti ja tekee reittikartat. Toisin kuin perinteiset kiinteät ratkaisut, mobiilirobotti mahdollistaa joustavat tuotantolinjojen muutokset – on se aika nerokas laite! Teemu Väyrynen Protaconilta sanoo.

Kokonaistoteutus ratkaisee tuotannon tehokkuuden

Robotti yksinään ei kuitenkaan tuotantoa tehokkaaksi taio. Tuotannon kehittämisessä on otettava huomioon kokonaisuus.

– Oleellista tuotannon tehostamisessa ovat joustavuuden mahdollistaminen, tuotantokustannusten vähentäminen sekä rutiinitöiden teettäminen älykkäästi ja järjestelmät integroiden vaikkapa juuri mobiilirobotin avulla, Väyrynen sanoo.

Protacon tarjoaa kokonaispalvelut tuotannon kehittämiseen ja projektointiin sekä tuen ylläpitoon ja asiakkaiden tarvitsemiin muutoksiin tuotannossa.

– Koko tarjonta on meillä saman katon alla, joten esimerkiksi mobiilirobotin käyttöönotto on lopulta aika kevyt ja joustava projekti. Päälle voi rakentaa periaatteessa mitä vaan. Robotti voi esimerkiksi siirtää tylsistymättä ja väsymättä kokoonpanon osia paikasta toiseen tai ottaa näytteitä steriilissä ympäristössä, jonne ihmisillä ei ole pääsyä. Työnkierto nopeutuu ja henkilöstö voi keskittyä olennaisiin töihin, Väyrynen kuvailee.

Lisätietoja

Teemu Väyrynen
teemu.vayrynen@protacon.com
+358 50 3409 985

Alihankinta 2018 -messuille ilmoittautuminen →

Mitä?

Alihankinta 2018

Missä?

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Ständi D326

Milloin?

25.–27.9.2018
Ti-ke 9-17
To 9-16